Vitaliano Torno nieuwe managing director O-I Europa

Vitaliano Torno nieuwe managing director O-I Europa

Schiedam - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, benoemt per direct Vitaliano Torno tot managing director O-I Europa. Torno volgt Erik Bouts op als hoogste senior executive van O-I in Europa en rapporteert aan Andres Lopez, president of glass containers en chief operating officer. 

Als hoofd van O-I’s grootste regio zal Torno de bedrijfscapaciteiten verder optimaliseren. Met zijn sterke commerciële achtergrond zal hij de groeiende behoeften van de Europese klanten blijven ondersteunen en O-I’s leidinggevende rol in de productie van duurzame, gezonde en veilige glasverpakkingen promoten.

Torno werkt al meer dan 25 jaar in de glasindustrie. Eind jaren negentig was hij general manager voor O-I in Centraal-Europa (Tsjechië, Polen en Hongarije), begin jaren 2000 werd hij verantwoordelijk voor Italië. Na de overname van BSN in 2004 werd Torno benoemd tot vice president sales en business development voor O-I Europa. Na verschillende leidinggevende posities voor deze regio werd hij vice president van O-I’s Europese landenorganisatie. Deze rol behoudt hij in zijn nieuwe positie.

“Vitaliano heeft een breed inzicht in de Europese markt en haar klanten, en heel veel ervaring in de glasindustrie,” zegt Al Stroucken, voorzitter en CEO van O-I. “Hij was de architect van de recente herstructureringen in deze regio. We verwachten dan ook dat hij verder bouwt op het sterke momentum dat we in die regio ervaren.”

In Europa werken 8.000 medewerkers bij O-I, verdeeld over 10 landen. De Europese omzet bedroeg in 2013 meer dan 2,1 miljard euro. Dat is ongeveer 40 procent van de wereldwijde omzet van het bedrijf.

Contacteer ons
Ilse Derijck Communications Consultant, Outsource Communications
Ilse Derijck Communications Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.